Wil jij de kwaliteit van het onderwijs op jouw school verbeteren? 
Wil jij weten hoe het ervoor staat, zodat je weet aan welke knoppen je kan draaien?

Bekijk hier wat we voor jou kunnen betekenen. Samen maken we het stromend!

 

Onze visie
Een lerende cultuur is een essentiële voorwaarde voor onderwijskwaliteit. Daarom zetten wij in op het lerend vermogen in onderwijsteams. Een bekende quote in het onderwijs is ‘leer mij om het zelf te doen’. Dat is precies onze werkwijze: wij leren teams hoe zij zelf duurzaam kunnen werken aan onderwijskwaliteit. Dit doen we door een concreet vraagstuk als uitgangspunt te nemen.


Zo slaan we twee vliegen in één klap: we werken aan verbetering van de resultaten en we doen interventies gericht op het verbeteren van de lerende cultuur. Een lerende cultuur kenmerkt zich onder andere door de collectieve wil om te verbeteren, professionele samenwerking, reflecteren en evalueren, het geven van feedback en het (h)erkennen van kwaliteiten. 

Wie zijn wij?

Stromend is een samenwerking tussen twee energieke onderwijsprofessionals. Marie-Lou is opgeleid als communicatiewetenschapper, werkt als onderwijskundig adviseur en heeft jarenlange ervaring als rekenspecialist in het onderwijs. Kim is bedrijfskundige, werkt als adviseur onderwijskwaliteit en heeft ruime ervaring als leraar in het voortgezet onderwijs. Beiden zijn gediplomeerd transitiebegeleider. Wat zijn wij niet? Websitebouwers! In werkelijkheid zijn wij een stuk dynamischer dan deze website!

 

 

 Kim Peters
"De analyse van de situatie geeft ons zicht op concrete verbeterstappen en helpt de school om de juiste keuzes te maken"

 Marie-Lou Elderenbosch
"Ik krijg energie als ik teams bewust kan maken van onbewuste patronen en hen zo verder kan brengen"